Meld je aan voor de nieuwsbrief

Nieuwsbrief
 


Sparen en gratis producten

spaarprogramma

Verdien snel gratis producten.

En gratis verzenden vanaf  50,=

Betalen verzenden en afrekenen
Baby MAXX is een ShopWiki Gecertificeerde Shop

Shopwiki gecertificeerde shop
Post NL verzendingBaby artikelen veilig en snel via Ideal betalenbaby producten snel en eenvoudig betalen via mistercash

Baby producten via DHL Baby artikelen snel via afterpay achteraf betalenVeilig babyartikelen betalen via paypal  

Winkelwagen 1Snel afrekenen

 

Kramer Online

De eerste weken met je baby

Huilen:
In de eerste periode zul je jouw baby steeds beter leren kennen. Je ontdekt de verschillende manieren van huilen, en na verloop van tijd zul je bij het ene huiltje harder rennen dan bij het andere. Heel jonge baby's hebben echte honger, zoals wij dat eigenlijk niet meer kennen, daarom huilen ze zo hartverscheurend als ze een lege maag hebben. Zeker bij borstvoeding mag je, je kind dan meteen aanleggen.
 
Wat moet je doen als je baby huilt:
Altijd doen wat er in je op komt. Je intuïtie is vaak het beste. Kalmeren, troosten, knuffelen, misschien gewoon even laten huilen. Wel even kijken wat er is. Sommige kindjes vallen huilend in slaap. Een baby moet mogen huilen!
 
Huilen is gezond:
Een pasgeboren baby slaapt, is wakker en rustig of is wakker en huilt. Vlak na de geboorte zal uw baby flink huilen. Dit is een goed teken: de lucht die hij inademt maakt zijn luchtwegen schoon en zet het functioneren van de longen in gang. In de dagen en weken die volgen, huilt hij omdat hij honger heeft, moe is of zich alleen of onbehaaglijk voelt (krampjes, vieze luier, te koud of te warm, ziek...). Een baby huilt gemiddeld twee uur per dag, en de ene ouder kan daar wat beter tegen dan de andere. Baby's laten zich echter over het algemeen goed troosten. Ze kunnen zo jong nog niet verwend worden en aandacht en warmte zijn onontbeerlijk.
Als de baby zes weken oud is, is het huilen het ergst, daarna neemt het af. Sommige baby's huilen zonder aanwijsbare redenen. Dit kan frustrerend zijn voor ouders. Als de baby tenminste drie uur per dag huilt gedurende een langere periode, spreekt men van een 'huilbaby'. Vaak lopen deze baby's paars aan en zijn op geen enkele manier te troosten. Soms worden ze rustig van de meest vreemde dingen. Hoe vermoeiend het ook is, er komt een eind aan. In de meeste gevallen houdt het kind na ongeveer drie maanden op met huilen.
 
Slapen:
De slaapplaats:
De eerste uren na de geboorte zijn de meeste baby's erg alert. Ze kijken rond en nemen alles in zich op. Daarna vallen ze vaak een paar uur in slaap, moe van de bevalling en alle indrukken die ze hebben opgedaan. Als de baby dan weer wakker wordt en hij ligt alleen in bed, is de kans groot dat hij gaat huilen. Hij voelde zich negen maanden lang lekker warm en beschermd in de buik, en opeens is alles weg. Geen geluiden meer van moeders hart en darmen, niet meer het beschermend omhulsel van warm water.
Om de baby zo goed mogelijk te laten wennen aan de buitenwereld kan het wiegje het best naast het bed van de ouders staan.
De baby is vaak wakker en zal zich veiliger voelen als je in de buurt bent. Bovendien is het makkelijk om de baby al strelend te troosten als hij naast jouw bed staat.
Tot voor kort werd geadviseerd om de baby bij je in bed te laten slapen. Hoewel de baby dit het prettigst zal vinden is het toch beter om dit niet te doen. Uit onderzoek is gebleken dat wiegendood vaker voorkomt bij kinderen die tussen de ouders slapen.
 
Hoeveel slaapt een baby?
De meeste pasgeboren baby's vallen na het drinken in slaap. Sommige baby's worden alleen wakker als ze honger hebben.
Ze eten, boeren, liggen nog wat op schoot en slapen daarna weer. Er zijn ook baby's die opvallend actief zijn. Ze vallen weliswaar na het voeden in slaap, maar zijn ook snel weer wakker. Elke baby ontwikkelt zijn eigen slaappatroon. Als de baby overdag veel slaapt en de ouders 's nachts uit de slaap houdt, probeer dan om zijn ritme iets te verleggen door bijvoorbeeld een duidelijk onderscheid aan te geven tussen dag en nacht. Zo kan je overdag tijdens het slaapje de gordijnen open laten en deze 's nachts sluiten.
Hoeveel uur slaapt een baby per etmaal?
Gemiddeld slaapt een baby 16 uur. Baby’s spenderen meer tijd in de REM-fase. Ze slapen lichter en daardoor zijn ze sneller wakker. Borstvoedingsbaby’s worden gemiddeld vaker wakker dan baby’s die de fles krijgen. Dit komt omdat de borstvoeding licht verteerbaar is. Ze hebben dus sneller honger dan flesgevoede kinderen.
Hoe zorg je dat de baby ‘s nachts weer in slaapt valt?
Door het gebrek aan een dag en nachtritme moet jij de baby leren dat ritme [het liefst zo snel mogelijk] aan te leren door ’s nachts weinig tot geen licht aan te doen. Heel zachtjes te praten en niet te lang te knuffelen. Laat maar merken dat je moe bent en dat je ook weer verder wil slapen. Door tijdens de zwangerschap al een knuffel of doek bij je in bed te nemen, zal de baby daarmee eerder in slaap vallen omdat jouw vertrouwde luchtje er al aan hangt. Rituelen zijn al snel aan te leren. Zoals het gebruik van een muziekdoosje of het laten branden van een klein nachtlampje.
 
Het verschonen:
Hoe vaak was je je baby?
Vanaf dag 2 gaat je baby voor het eerst in bad en wordt het meestal gewogen. Normaal gesproken worden baby's direct na de geboorte niet in bad gedaan omdat het huidsmeer nog moet intrekken. De meeste baby's vinden het badje zelf heerlijk, het herinnert ze aan het warme water in de baarmoeder. Maar zodra baby's uit bad gehaald worden, gaan ze vaak flink schreeuwen. Ook al moet je ervoor zorgen dat de kamer warm is, voor de baby is het toch kouder dan hij gewend was.
 
Waneer kan je de tummytub gebruiken?
Vanaf het moment dat je baby voor het eerst in bad gaat. De Tummytub of grote emmer kan gebruikt worden in plaats van een gewoon babybadje. Het geeft de baby een heerlijk ontspannen gevoel maar ook een vertrouwd en beschermend gevoel ,omdat hij wat klem zit in de emmer en helemaal omsloten zit in het water. Het is mogelijk om de baby alleen vast te houden door een pink in zijn mondje te doen. De kraamverzorgende zal dit met veel plezier voordoen. Ook is het heel fijn om samen met de baby onder de douche te staan.
Dit kan natuurlijk ook met papa! Zorg altijd voor een lekkere warme omgeving en leg alvast alle kleertjes en droogdoeken klaar!
 
Welke luiers kun je gebruiken ?
Vanaf de eerste dag heb je keuze uit verschillende soorten luiers: katoenen luiers, inlegluiers en diverse merken papieren wegwerpluiers. Alle soorten luiers doen het gene waarvoor ze bedoeld zijn; het verschil zit hem in de prijs, het gemak en de belasting voor het milieu. Het is aan jou de keus welke luier je wilt gaan gebruiken. Verschonen is iets waar je handigheid in moet krijgen. De kraamverzorgende leert je hoe het moet. Het is raadzaam de volgende regels in acht te nemen:

    *
      verschoon om de 3 à 4 uur de luier leg alle benodigdheden van te voren klaar
    *
      loop nooit weg bij de commode, ook niet als er aangebeld wordt of de telefoon gaat. Moet je écht even weglopen, leg de baby dan terug in de wieg of het bedje
    *
      maak katoenen luiers altijd dicht met speciale veiligheidsspelden die niet open kunnen springen, of gebruik tape om de luier vast te zetten. Plak de tape niet op het babyhuidje
    *
      verschoon je baby in ieder geval elke keer nadat hij gepoept heeft, om te voorkomen dat zijn billetjes rood en geïrriteerd worden
    *
      was katoenen luiers met een ongeparfumeerd wasmiddel.

Voeding:
Ontwikkeling:

Net als andere website maken wij gebruik van cookies om je goed te kunnen helpen. Klik hier voor meer informatie
x