Meld je aan voor de nieuwsbrief

Nieuwsbrief
 


Sparen en gratis producten

spaarprogramma

Verdien snel gratis producten.

En gratis verzenden vanaf  50,=

Betalen verzenden en afrekenen
Baby MAXX is een ShopWiki Gecertificeerde Shop

Shopwiki gecertificeerde shop
Post NL verzendingBaby artikelen veilig en snel via Ideal betalenbaby producten snel en eenvoudig betalen via mistercash

Baby producten via DHL Baby artikelen snel via afterpay achteraf betalenVeilig babyartikelen betalen via paypal  

Winkelwagen 1Snel afrekenen

 

Kramer Online

Veilig op de fiets

veilig op de fiets

Fietsstoeltje
Samen met je kind een stukje fiets is leuk, maar ook handig. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten, als je samen met je kind gaat fietsen. Zorg allereerst dat je een veilig fietsstoeltje gebruikt. Bekende  merken zijn Bobike en Yepp.

 

Er bestaan twee soorten fietsstoeltjes, namelijk een voorstoeltje en een achterstoeltje.

Voorop:

Een voorstoeltje is voor jonge kinderen tot ongeveer 3 jaar of 15 kilo. Je kunt je kind op de fiets meenemen, zodra het zelfstandig kan fietsen. Dit hangt af van het kind en zal tussen de 6 en 12 maanden zijn. Zodra je kind goed stevig kan zitten, kan je met kleine stukjes fietsen beginnen.
Gebruik altijd een veiligheidsgordel en een windscherm. Zo kunnen er geen takjes en vliegjes tegen het hoofdje, ogen en mond krijgen.

Achterop
Als je kind groter en zwaarder is dan 15 kilo, kan je hem achter op de fiets meenemen in een achterzitje of achterstoeltje. Bij het gebruik van een achterstoeltje is het belangrijk dat er goede en stevige voetsteunen aan het stoeltje vast zitten en dat je jasbeschermers op het achterwiel hebt. Ook moet je kind niet bij het fietsslot kunnen. Hij zou het dicht kunnen trappen of de sleutel eruit kunnen halen. Het stoeltje moet een stevige achterkant hebben, die hoog genoeg is om rug en hoofd van het kind te beschermen.

Helmpje
Je ziet steeds meer kinderen met een helm op in een fietsstoeltje. Een fietshelm kan ernstig hoofdletsel voorkomen als je valt met de fiets. Een fietsstoel geeft wel wat bescherming, maar geen volledige bescherming. Koop wel een goede helm voor je kind en liever geen tweedehands helm.  Als iemand met de helm is gevallen, kun je dit niet zien, maar de constructie kan niet goed meer zijn, waardoor de helm geen goede bescherming geeft bij een volgende valpartij. Kies ook voor een helm met een CE-keurmerk.

Fietskar
Als je graag met een baby wil fietsen die nog niet zelfstandig kan zitten, kan je een fietskar gebruiken. Zorg altijd voor een goede ondersteuning van rug en hoofd en zorg dat je baby vastzit met een tuigje of gordel. Er zijn speciale stoelen te koop voor de fietskar, de babyschaal. Je kan ook eventueel een maxicosi er in plaatsen.

Hierbij een aantal vragen en antwoorden met betrekking tot het fietsen met je baby of kind.

Vanaf welke leeftijd mag je kind voorop de fiets?
Dit is wanneer je baby zelfstandig kan zitten. Dit is zo rond de 6 tot 9 maanden. Als je voor deze leeftijd al wil fietsen met je baby kan je gebruik maken van een fietskar of bakwagen.

Wat moet je doen als je kind in slaap valt op de fiets?
Als je kind in slaap is gevallen op de fiets moet je stoppen of je kind wakker houden.
Het is niet verstandig om door te  fietsen. Het nekje van je kleine bengelt met het hoofd heen en weer, dit is niet goed voor de nekspieren.

Hoe voorkom je voetjes tussen de spaken?
Als je een goed zitje gebruikt achterop de fiets, de gordels goed bevestigd en jasbeschermers gebruikt, kan er weinig mis gaan. Het probleem zit hem dan ook vaak in het niet goed bevestigen van de riemen, het stoeltje of de jasbeschermers. Controleer dus regelmatig of het stoeltje nog goed vast zit, doe de riemen altijd om en vervang je jasbeschermers meteen wanneer deze stuk zijn (dus ook bij een scheur!).

Mag je je baby in een draagdoek of draagzak vervoeren op de fiets?
Nee, dit is levensgevaarlijk. Het is niet veilig om je kind in een draagzak of draagdoek te vervoeren op de fiets.

Net als andere website maken wij gebruik van cookies om je goed te kunnen helpen. Klik hier voor meer informatie
x