Meld je aan voor de nieuwsbrief

Nieuwsbrief
 


Sparen en gratis producten

spaarprogramma

Verdien snel gratis producten.

En gratis verzenden vanaf  50,=

Betalen verzenden en afrekenen
Baby MAXX is een ShopWiki Gecertificeerde Shop

Shopwiki gecertificeerde shop
Post NL verzendingBaby artikelen veilig en snel via Ideal betalenbaby producten snel en eenvoudig betalen via mistercash

Baby producten via DHL Baby artikelen snel via afterpay achteraf betalenVeilig babyartikelen betalen via paypal  

Winkelwagen 1Snel afrekenen

 

Kramer Online

Je huis kindveilig maken

Je huis kindveilig maken
Je kind heeft nog geen benul van de gevaren op zijn ontdekkinstocht. Het is belangrijk dat je huis veilig is. We hebben hier alle tips per ruimte in huis samengesteld.

Veiligheidstips voor de woonkamer
stopcontactbeveiliging: beveilig alle stopcontacten waar je kind bij zou kunnen. Dit betekend alles lager dan 150 cm vanaf de vloer. Doe dit in alle ruimtes waar je kind komt.
Hoekbeschermers: Scherpe punten van meubels kunnen afgedekt worden met hoekbeschermers.

Let op de planten die je in huis hebt staan. Haal planten in huis die niet giftig zijn. Je kind kan namelijk snel een blaadje in zijn mond doen, zonder dat jij hier weet van hebt.

Veilig speelgoed: Kijk of het speelgoed van je kind veilig is, zoals of er kleine onderdelen aanzitten die je kind in het mondje kan doen. Stop de box niet te veel met speeltjes.

Veiligheidstips voor de keuken
Berg schoonmaakmiddelen en scherpe voorwerpen goed op. Je kan ze het beste hoog opbergen, zodat het buiten bereik van je kind staat. Op lades kan je gebruik maken van kinderveilige sluitingen.
Plaats bij voorkeur een rekje voor het fornuis. Als je staat te koken, kan je kind niet bij de hete pannen op het fornuis. Zorg dat de steel niet naar voren wijst.
Zet electrische apparaten buiten grijpbereik van je kind.

Andere veiligheidsproducten voor in de keuken zijn onder andere onze rookmelders.

Veiligheid in de eetkamer
Gebruik geen tafelkleed op de eettafel. Je kind kan deze er per ongeluk af trekken en ziet niet de gevolgen ervan.

Leg alles op tafel buiten bereik van je kind, zoals messen, vorken en glazen.

Geef je kind speciaal kinderbestek als het al zelf kan eten.

Veiligheid in de badkamer
Zorg dat je kind niet bij de kraan kan, en zorg zeker dat hij niet bij de hete kraan kan.

Spoel na het gebruik van de hete kraan, de kraan even deur met koud water. Gebruik eventueel een badkraan bumper.

Gebruik een anti slipmat in het bad. Dit voorkomt nare glijpartijen.

Laat je kind nooit alleen in het bad. Een valpartij is zo gebeurd en in de meeste gevallen, maakt je kind geen geluid als het onder water terecht komt.
Zorg voor een veilige badtemperatuurd door middel van een badthermometer.

Veiligheid in de kinderkamer
Zorg dat je kind niet vanuit het bed bij gevaarlijke dingen kan, zoals stopcontacten, ramen, verwarming of hete voorwerpen.

Gebruik een babyfoon. Zo kun je altijd horen als er iets gebeurd wat niet de bedoeling is.

Een veiligheids product voor het afsluiten van de ramen is onze raambeveiliging.

Giftige Stoffen:
In en rondom je huis zijn er volop aantrekkelijke dingen te vinden die je kind graag in zijn mondje wil stoppen, maar die wel gevaarlijk kunnen zijn. Zo kan een blik of les terpentine op limonade lijken, maar dit is erg giftig.

Alle schoonmaakmiddelen, wasmiddelen, medicijnen, toiletartikelen, sigaretten, planten en vitaminen kunnen gevaarlijk zijn voor je kindje.

Om te weten welke dingen giftig zijn en wat je bij eventuele inname kunt doen, raden wij je aan om een Gifwijzer aan te schaffen. Hier staat per giftig product of stof vermeld wat je moet doen. De Gifwijzer is verkrijgbaar in de apotheek bij jou in de buurt.

Voorkomen
Vookomen is natuurlijk altijd beter, dus kan het risico dat je kind in aanraking komt met giftige stoffen verkleinen door schoonmaakmiddelen en medicijnen op een veilige plek opbergt. Liefst hoog in een kast die gesloten is. Als je aan het schoonmaken bent. Zorg dan ook dat de schoonmaakmiddelen buiten bereik van je kind blijven.

Bewaar je schoonmaakmiddelen in de originele verpakking, want als er toch onverhoopt een ongelukje plaats vindt, heeft de huisarts het etiket nodig om je sneller te kunnen helpen. Ruim giftige planten op, zowel in huis als in de tuin, en vraag bij de aankoop van planten of deze giftig zijn.

Wat doe je bij vergiftiging?
Als je denkt dat je kind een stof heeft binnen gekregen die schadelijk kan zijn, kijk dan in de mond of ruik of de adem anders ruikt. Hou je kind in de gaten en let op buikkramp, diarree, misselijkheid, duizeligheid, benauwdheid, bewusteloosheid en verlamming. Bel altijd de huisarts bij deze verschijnselen, maar ook als je ongerust bent.
Op de gifwijzer staat precies wat je moet doen. Kijk hiernaar want bij sommige middelen mag je bijvoorbeeld geen water drinken en bij andere middelen juist wel, en dat geld ook voor overgeven.
Als je kind buiten bewustijn is, leg je het op zijn zij. Neem altijd het middel mee en eventueel braaksel als je kind heeft overgegeven.

Eerste hulp bij kleine ongelukken
Ongelukken kunnen op elk moment gebeuren en vaak gebeurt het als je even niet kijkt. Wij hebben op deze pagina beschrijven wat je kan doen bij de eenvoudige ongelukken. Bij ernstige ongevallen, neem je contact op met het alarmnummer, 112.

 

Wat te doen bij een bloedneus?
Bij een bloedneu druk je beide neusvleugels dict. Laat het kind met het hoofd voorover zitten. Als het bloeden na een kwartier niet gestopt is, neem je contact op met de huisarts.

Wat te doen bij een tand door de lip?
Druk het wondje dicht en doe eventueel een gaasje tussen lip en tanden. Je kan tegen de zwelling en pijn een koude washand op het wondje leggen. Het bloeden stopt vaak  na 10 minuten.

Wat te doen bij een snijwond?
Laat het wondje eerst even doorbloeden, zodat viezigheid het wondje uit kan. Plak er daarna een pleister op.

Wat te doen bij een schaafwond?
Spoel het wondje goed schoon met water. Daarna ontsmet je het met betadine. Het is niet nodig om een pleister erop te doen.

Wat te doen bij een grotere wond?
Dek de wond af met een gaasje of snelverband. Ga met de afgedekte wond naar de huisarts of het ziekenhuis. Zij kunnen dan kijken of het gehecht moet worden.

Wat te doen bij een buil?
Druk een koude washand tegen de bult, om de zwelling tegen te gaan. Ook bestaat er speciale zals voor bulten.

Wat te doen bij een voorwerp in de neus of in de oren?
Ga niet zelf proberen het voorwerp eruit te peuteren, want het kan daardoor juist de verkeerde kant op gaan. Ga naar een arts zodat deze het kan verwijderen.

Wat te doen bij een vinger tussen de deur?
Geklemde vinger ( zonder open wond of een klein wondje )

 • Vijf minuten koelen met koud water
 • Eventueel insmeren met arnica zalf of calendula, alleen als er geen open wond is.
 • Bij kleine wond ontsmetten met niet-bijtend ontsmettingsmiddel en verbinden.

Geklemde vinger (met grote wond)

 • Koelen met ijsblokjes of koeltekompres. Wel een doek er omheen, anders kan de huid bevriezen.
 • Meteen de huisarts bellen (bij kleine kinderen mag je altijd meteen komen).
 • Zorg dat er iemand met je meerijdt. Je kunt heel moeilijk autorijdende met op de achterbank een kind dat in paniek is.

Nagelletsel

 • Zeer pijnlijk. Er ontstaat een rode plek die geleidelijk zwart wordt.
 • Bescherm de nagel met een pleister of verband.
 • Ga bij een dikker wordende bloedblaar onder de nagel zo snel mogelijk naar de dokter, maar in ieder geval binnen twee uur.
 • De dokter kan de bloedblaar draineren met een steriele naald (niet zelf proberen te doen!).
 • De druk is nu van de nagel af en dat verlicht de pijn aanzienlijk.

Vingertopje eraf

 • Het gaat om een wond die veroorzaakt is door een klemming, daardoor ontstaat er gevaar voor flauwvallen.
 • Kind neerleggen en geruststellen. Blijven praten en kijken of er reactie van het kind blijft komen. Huilen is dus in dit geval goed, want het is en reactie.
 • Vinger omhoog houden ivm bloeden.
 • Bij heftige bloedingen vinger dichtdrukken door aan beide zijden hard en stevig te drukken. Niet met je vingers de wond aanraken.
 • Snel en tijdelijk een steriel verband aanbrengen (gaasje oid, maar snel, want in het ziekenhuis doen ze het er toch weer af).
 • Direct naar de EHBO.
 • Vingertopje meenemen. Doe dit in een plastic zakje en doe dit plasticzakje in een zakje met ijs.
 • Een vinger tussen de deur is erg pijnlijk, voorkomen is dan ook beter dan genezen!

Ga nooit zelf doktoren in ernstige situatie’s. Bel dan onmiddellijk het alarmnummer. Houdt je kind altijd goed in de gaten na een valpartij. Als hij later suf wordt, misselijk of duizelig wordt, neem dan contact op met de huisarts.

Beveilig de deuren
Baby’s en kleine kinderen kunnen nog niet bij de klink en pakken de deur vaak aan de zijkant vast. Beveilig daarom je deuren.

Het is belangrijk om je deuren goed te beveiligen met deurstrips.

Tijdelijke beveiliging
Wellicht kun je niet al je deuren thuis beveiligen, en je kunt sowieso niet alle deuren waar je kindje bij in de buurt is beveiligen (bijvoorbeeld in een vakantiehuisje). Een tijdelijk alternatief is om een dikke handdoek op te rollen en deze om de klink heen te binden. De deur kan op die manier nooit helemaal dichtvallen. Je kunt bij grotere kinderen die zelf de klink kunnen bedienen de klink een kwartslag draaien waardoor ze er niet meer bij kunnen.

Net als andere website maken wij gebruik van cookies om je goed te kunnen helpen. Klik hier voor meer informatie
x