Meld je aan voor de nieuwsbrief

Nieuwsbrief
 


Sparen en gratis producten

spaarprogramma

Verdien snel gratis producten.

En gratis verzenden vanaf  50,=

Betalen verzenden en afrekenen
Baby MAXX is een ShopWiki Gecertificeerde Shop

Shopwiki gecertificeerde shop
Post NL verzendingBaby artikelen veilig en snel via Ideal betalenbaby producten snel en eenvoudig betalen via mistercash

Baby producten via DHL Baby artikelen snel via afterpay achteraf betalenVeilig babyartikelen betalen via paypal  

Winkelwagen 1Snel afrekenen

 

Kramer Online

Omgaan met vallen

Informatie over vallen:

Uit bed vallen:
Uit bed vallen komt veel voor en is 1 van de meest voorkomende ongelukken die in de baby of kinderkamer gebeuren. Hierdoor belanden elk jaar veel kinderen in het ziekenhuis. De meeste kinderen zijn tussen 6 maanden en 4 jaar.
Door een slaapzak te gebruiken wordt het moeilijker voor het kind om uit het bed te klimmen.
Sommige kinderen zijn echter slim genoeg om ook de slaapzak uit te krijgen. Je zou de slaapzak dan andersom kunnen doen zodat de rits op de rug zit.

Hierbij nog enkele tips om het uit bed vallen te voorkomen:

 • Bij sommige ledikantjes is het mogelijk om de spijlen uit de zijkant te halen. Je kindje kan dan makkelijk uit bed stappen.
 • Je kan een matras naast het bedje neerleggen, zodat je kind niet op de harde vloer valt.
 • Je kan ervoor kiezen om een laag bed aan te schaffen. Dit kan een peuterbed zijn of groter bed. Maak hierbij gebruik van een bedhekje, zodat uw kind er niet uit rolt.

Als u kind zelf uit bed kan komen op een veilige manier, zijn er nog een paar tips met betrekking tot de veiligheid.

 • Plaats een haakje op de deur of monteer de deurknop verticaal, zodat uw kind niet zonder toezicht door het huis gaat lopen of kruipeen.
 • Zorg dat de badkamer, wasmachine en trap veilig zijn afgesloten voor uw kind, als het toch zelf de kamer uit kan.
 • Zorg dat er in de kinderkamer geen spullen liggen/staan waaraan uw kind zich kan bezeren of waar ongelukken mee kunnen gebeuren. Denk hierbij onder meer aan stopcontacten en plastic zakken.


Van de trap vallen:
Van de trap vallen is 1 van de meest ernstige ongevallen. Kinderen van 1 a 2 jaar lopen de meeste risico’s. Neem tijdige maatregelen en onderschat uw kind en ondernemingsdrang nooit.
Een paar tips:
Zorg voor stroeve bekleding door bijvoorbeeld antislip strips aan te brengen.
Leg geen spullen op de trap.
Loop niet met sokken of gladde schoenen op de trap
Zorg voor voldoende verlichting
Houdt als u uw kind draagt, altijd met 1 hand de armleuning vast.

Tips voor kinderen: 

 • Als u een open trap in huis hebt, is het wenselijk om deze geheel dicht te maken. Vooral voor kinderen onder de 6 jaar. Mocht u bepaalde trapsystemen op maat willen hebben, dan maken wij graag eenn offerte voor uw op. U kunt de gewenste afmetingen mailen naar info@babyenveiligheid.nl. Wij sturen u dan een offerte op maat.
 • Zorg voor een goed bereikbare, stevige trapleuning. Er bestaat een kinder trapleuning waardoor uw kind zich goed vast kan houden. Deze kindertrapleuning moet op een hoogte van 60 cm gemonteerd worden.
 • Laat kinderen niet met spullen in de hand van de trap aflopen.
 • Laat kinderen niet in de buurt van de trap spelen (zeker niet met een loopstoeltje).

Leer uw kind traplopen:
Het is belangrijk om uw kind al vroeg te leren trap lopen.

Dit kan op de volgende manier:
Laat uw kind voor u uit de trap oplopen, aan de brede kant van de trap.
Leer het kind de leuning te gebruiken

Bij de trap afgaan, gaat u voor uw kind uit de trap af.
Laat kinderen nooit alleen de trap oplopen wanneer ze dit nog niet goed kunnen.

Zolang je kind niet kan lopen, kan u uw kind zittend de trap af leren gaan, trede voor trede.


Traphekje
Een traphekje zorgt dat de trap onbereikbaar wordt voor kleine kinderen, zodat ze er niet af kunnen vallen of ongezien de trap op kunnen klimmen. Het is het beste om onder en boven een traphek te plaatsen. Plaats de traphekjes voordat het kind kan kruipen en haal ze pas weg als je kind goed de trap op en af kan lopen. En sluit het traphekje altijd!

 Bij de keuze van het traphekje zijn er een paar punten waar je op moet letten:

 • Een traphekje is bedoeld om een kind tot 2 jaar tegen te houden. Wees je ervan bewust, dat een ouder broertje of zusje in staat is het hekje zelfstandig te openen.
 • Koop bij voorkeur een traphekje dat voldoet aan de norm, maar met een hoogte van 75cm. Nieuwe traphekjes voldoen in de meeste gevallen aan de geldende norm, maar in geval van tweedehands producten hoeft dit niet het geval te zijn. Controleer het hekje dan op de hieronder genoemde criteria uit de norm.
 • VeiligheidNL adviseert in tegenstelling tot de norm een minimale hoogte, gemeten vanaf de vloer, van 75cm. Dit is 10cm hoger dan de eis uit de norm. Dit advies is gebaseerd op berekeningen van de hoogte van het lichaamszwaartepunt van een 1-jarig kind.
 • De ruimte tussen de vloer en onderkant van het hekje mag niet meer bedragen dan 6,5 cm.
 • Als het hekje verticale spijlen heeft, moet de afstand tussen de spijlen tussen de 4,5 cm en 6,5 cm liggen.
 • Het hekje mag ook helemaal dicht zijn met bijvoorbeeld kunststof of plexiglas.
 • Het hekje moet stevig zijn; het mag niet losschieten als een kind er aan gaat hangen of er tegenaan valt.
 • Volwassenen moeten de vergrendeling met één hand kunnen bedienen, zodat het hekje makkelijk geopend en gesloten kan worden als u bijvoorbeeld een kind op uw arm draagt.

Wij hebben verschillende traphekjes in het assortiment.

Wij raden een harmonica hekje af. Deze is gevaarlijk om de volgende redenen:

 • Eeen kind klimt er makkelijk overheen.
 • Het hoofd, de armen en vingertjes kunnen klem raken tussen de openingen.
 • Het kind kan makkelijk met hekje en al naar beneden vallen als het tegen het harmonica hekje aan valt.

Hieronder hebben we meer informatie over vallen bij baby’s.
Een baby is volop in ontwikkeling en leert lopen en rennen. Dit gaat met vallen en opstaan. Meestal is een kusje voldoende, maar je baby kan zich soms flink bezeren.

Hier volgen een paar tips bij verschillende verwondingen van je baby:

 

 • Schaafwond
  Een schaafwond is een oppervlakkige beschadiging van de huid van je baby. Meestal bloedt de wond niet. Een schaafwond kan voor je baby flink pijnlijk zijn, de huid is als het ware afgeschaafd en het kan een branderig gevoel geven. In de wond kan vuil komen, daarom is het belangrijk om je baby’s wond schoon te maken en te desinfecteren. Spoel je baby’s schaafwond af met lauwwarm stromend water en ontsmet de wond met betadine. Een schaafwond kun je het beste aan de lucht laten drogen, dan geneest de beschadiging het snelst. Is de schaafwond groter en komt er wat bloed en wondvocht vrij, dan kun je de wond afdekken met een pleister of gaasje.
 • Snijwond
  Is je kind op iets hards en scherps gevallen, bijvoorbeeld op een stuk glas of scherpe stenen? Dan kan dat een snijwond veroorzaken. De bacteriën die op het scherpe voorwerp zitten, kunnen ook in de wond komen. Daarom is het erg belangrijk om de wond goed te verzorgen. Spoel de wond schoon en dep het droog met een gaasje of schone doek. Desinfecteer de wond met betadine. Doe dit door rechtstreeks op de wond te druppelen of doe het met een gaasje. Plak een pleister op de wond zodat er geen vuil en bacteriën in de wond kunnen komen. Er zijn leuke kinderpleisters op de markt die door de leuke figuurtjes het leed verzachten.
 • Tand door de lip
  Is je kind op zijn mond of kin gevallen en heeft hij een tand door de lip? Druk dan het wondje op de lip dicht met een nat washandje of een nat (steriel) gaasje. Na een paar minuten stopt het bloeden meestal.
 • Blauwe plek / bult
  Koel de blauwe plek met een koude natte washand. Je kunt de blauwe plek of bult ook koelen met ijs of een coldpack. Let op: houdt het ijs nooit direct op de huid! Doe de ijsklonten bijvoorbeeld in een schone theedoek of een washandje.

Houdt je kind na iedere val in de gaten. Als je merkt dat je kind suf wordt, minder altert , duizelig of misselijk is, bel dan even met de huisarts.

Verbanddoos
Schaf een verbanddoos aan, zodat je hulp kan verlenen na een valpartij.
Onderstaande producten moeten zeker in de verbanddoos zitten:

 • Desinfectiemiddelen / ontsmettingsmiddel
 • Pleisters / kinderpleisters
 • Steriele gaasjes
 • Verbandgaas
 • Verbandwatten
 • Een zalf of gel die kneuzingen, knellingen en schaafwondjes verzorgt en de pijn verlicht

Leer je baby of peuter te vallen en te bewegen
Je moet er niet aan denken dat je kind van de trap valt, maar je kind leert ook van het vallen. Natuurlijk niet van een trap of een commode, maar je kind leert hoe het zichzelf moet opvangen. Door je kind al van jongs af aan te laten bewegen, wordt je kind minder bang om te vallen en je kind leert hierdoor beter te vallen met zo min mogelijk pijn. Geef je kind bewegingsvrijheid. Door te weten hoe je jezelf moet opvangen, wordt eventuele angst om te vallen minder, wat het letsel ook kleiner maakt.

Lekker bewegen
Laat je kind lekker bewegen, waardoor je kind al vroeg zelfvertrouwen krijgt.

Hierbij een aantal tips die goed zijn voor de motorische ontwikkeling.

Tips voor de baby:

·         Leg je baby regelmatig op zijn buik. Zo kan hij de wereld vanuit een andere kijk zien. Vanuit de buikligging kan een kind ook in andere houdingen komen. Leg een speeltje voor uw kind neer.

·         Doe niet teveel speeltjes in de box, omdat je kindje graag wat bewegingsvrijheid heeft. Ook is het veiliger.

·         Een muziekmobiel is interessant voor je kind. Je kind gaat er op een gegeven moment naar grijpen en raakt erdoor uitgedaagd.

·         Zorg dat het boxkleed niet weg glijd als je baby beweegt.

·         Leg je baby af en toe in zijligging en wissel dit af met rechts en links. Als je baby steeds terug rolt kan je een voedingskussen of opgerolde doek achter hem neer leggen.

·         Laat je baby ook af en toe liggen op een kleed op de grond. Dit is vaak rond de periode dat ze gaan tijgeren.

·         Trek je kind liever geen schoentjes met harde zool aan. Deze zijn minder flexibel en belemmeren de ontwikkeling van de voetjes. Laat je kind lekker op blote voetjes of anti slipsokken kruipen.

·         Doe je kindje soepele kleertjes aan.

Tips voor Dreumes en Peuter:

 • Bgeleid je dreumes als hij wil klimmen, blijf erbij en laat de kleine zoveel mogelijk zelf doen. Als je in de buurt bent kun je ingrijpen als het misgaat, maar grijp niet te snel in. Je kind leert ervan als hij iets zelf kan ondernemen.
 • Als je kleine valt is dit niet erg en hier leert je kind van. Zo krijgt hij het vertrouwen in zijn lichaam. We hebben het hier niet over vallen van een commode , maar bijvoorbeeld als je kind struikelt.
 • Als je dreumes achter een loopwagentje loopt, kan je het loopwagentje ook eens weghalen , zodat je kind leert om los te gaan lopen.
 • Wanneer je dreumes kan lopen, is het goed om elke dag even een stukje te wandelen, zodat hij zijn energie kwijt kan raken.Je kan naar de kinderboerderij, het bos of de speeltuin. Als het regent kan je thuis ook spelletjes doen, zoals dansen.
 • Als je merkt dat je kind in het klimrek wil of van de glijbaan wil, sta dit dan toe en blijf er bij voor als je denkt dat het fout gaat.
 • Bij het traplopen loop je achter je peuter. Laat je peuter lekker zelf de trap op gaan. Het duurt missschien wat langer voordat je boven bent, maar het is voor je kind erg leerzaam als het zelf naar boven kan klimmen.
 • Zet je kind niet altijd alleen maar in de kinderwagen. Neem de buggy of wandelwagen mee en laat je kind de heenweg lopen en als het moe is, doe je je kind in de wandelwagen op de terug.
Net als andere website maken wij gebruik van cookies om je goed te kunnen helpen. Klik hier voor meer informatie
x