Meld je aan voor de nieuwsbrief

Nieuwsbrief
 


Sparen en gratis producten

spaarprogramma

Verdien snel gratis producten.

En gratis verzenden vanaf  50,=

Betalen verzenden en afrekenen
Baby MAXX is een ShopWiki Gecertificeerde Shop

Shopwiki gecertificeerde shop
Post NL verzendingBaby artikelen veilig en snel via Ideal betalenbaby producten snel en eenvoudig betalen via mistercash

Baby producten via DHL Baby artikelen snel via afterpay achteraf betalenVeilig babyartikelen betalen via paypal  

Winkelwagen 1Snel afrekenen

 

Kramer Online

Veilig Onderweg

Veilig onderweg

Op deze pagina hebben wij informatie over veilige autostoeltjes en veilige kinderwagens samengesteld.

Autostoeltjes
Er zijn veel soorten autostoeltjes te koop voor verschillende leeftijden en gewichtsklassen. Zorg dat je altijd een autostoel uit kiest die in de juiste categorie past.
Wij hebben hier informatie verzameld over autostoelen.

Het op de groei kopen van een autostoel raden we af.  Je denkt misschien uit besparing om er goed aan te doen, maar een autostoel  die te groot is voor je kind, is niet veilig. Er zijn wel meegroeistoelen te koop, maar deze zijn niet bestemd voor de jongste kinderen.
Leeftijd en gewicht is bepalen niet altijd welk autostoeltje geschikt is, de lengte van je kind is ook belangrijk. Je kind mag niet boven de rand van de rugleuning uitkomen.

Autostoel voor Baby
Een baby moet in een speciaal autostoeltje zitten. Een andere benaming is Maxicosi. Het is een halfzittende halfliggende stand.  Dit stoeltje moet tegen de rijrichting in geplaats worden, doormiddel van de gordel. Als je graag contact met je kind houdt, kan je hem ook op de voorstoel plaatsen. Dit mag alleen als er geen airbags op die plek zitten. Je kan ook eventueel een spiegeltje achter op de hoofdsteun plaatsen om je kind in de gaten te houden.

Naar voren kijken
Zodra je kind uit het kleinste autostoeltje gegroeid is, komt hij in de volgende categorie terecht. Deze stoelen zijn zo gemaakt dat je kind naar voren kijkt. De meeste kinderen vinden dit geweldig, omdat ze ineens veel meer om zich heen zien. Deze stoel mag ook op de voorstoel, wanneer er geen airbags in de auto zitten. Je hebt stoelen die je in verschillende standen kan zetten, zoals als je kind wil slapen, kan je de stoel in de ligstand zetten. Deze stand is vaak makkelijk te verzetten door middel van een hendel.

Zitverhoger en autogordel
Als je kind groter is dan 1,35 meter, hoef je geen gebruik meer te maken van een kinderzitje. Het gebruik van een autogordel is altijd verplicht. Als je kind niet meer in de grootste categorie autostoelen past, maar hij is nog niet lang genoeg om zonder zitje te mogen, gebruik je een zitverhoger. Je kind gebruikt dan de autogordel als riem. Let altijd op, dat de gordel niet te dicht langs de nek van je kind zit.

Hierbij nog een paar extra tips voor de veiligheid in de auto.

  • ·         Zet je kind altijd vast. Dit kan door middel van een tuigje, riem of gordel.
  • ·         Stel de achterdeuren van je auto in op kinderslot
  • ·         Laat je kind nooit alleen achter in de auto
  • ·         Zorg dat je kind goed in het autostoeltje zit.

Handige producten, autostoelen, auto controlle spiegel, zonnescherm

 

 

 

Kinderwagens en wandelwagens
Er zijn drie soorten wagens, namelijk de kinderwagen, wandelwagen en het autostoeltje op wielen. Hier hebben we nuttige informatie verzameld.

Als trotse  ouder wil je graag wandelen met je kind. Een wandelwagen moet praktisch zijn in gebruik voor de dagelijkse dingen en moet natuurlijk ook veilig zijn.

De Kinderwagen
Een kinderwagen wordt direct na de geboorte gebruikt. Je kind ligt dan in een bak of reiswieg, de kinderwagenbak. Je baby ligt hierin op de rug of op de zij. Tot een maand of 7 moet je kind het liefst horizontaal vervoerd worden. Een reiswieg mag niet in de auto worden gebruikt, alleen als het een speciale reiswieg is met ECE keurmerk 44.03.

Sommige ouders kopen een kinderwagen die alleen de eerste periode kan worden gebruikt, maar de meeste ouders kiezen voor een combiwagen. Een combiwagen is een kinderwagen met 1 onderstel, waarop je re reiswieg en het autostoeltje kan bevestigen. En als je kind toe is aan de wandelwagen, kan je hem ombouwen tot wandelwagen. De combiwagen wordt ook wel 3 in 1 wagen genoemd.

Let bij de aanschaf van een kinderwagen op de grootte van de reiswieg. Het kan voorkomen als je een te kleine bak koopt, dat je kind uit de bak is gegroeid en nog te klein is voor de wandelwagen.

Wandelwagen
Als je kind uit de kinderwagenbak is gegroeid en goed en stevig rechtop kan zitten, kan hij over op de wandelwagen. Als je wandelwagen helemaal plat kan, hoef je niet te wachten met overgaan op de wandelwagen, wanneer je kind uit de bak is gegroeid.

Let bij de aanschaf op of de wandelwagen helemaal in ligstand kan. Je kind zal tussen de zes en twaalf maanden zijn als hij over gaat op de wandelwagen. Gebruik altijd een veiligheidsriempje in de wandelwagen.

Als je langeren stukken gaat lopen en door het bos wil lopen, zou je kunnen kiezen voor een kinderwagen met luchtbanden en goede vering. Kijk ook of de wandelwagen goed in te klappen is, zodat hij in de auto past. Als je boodschappen met de wandelwagen wil halen, kijk dan of er genoeg ruimte is om boodschappen in op te bergen.

Controleer de stevigheid en stabiliteit van de wagen. Als je kind bijvoorbeeld schuin gaat hangen is het niet de bedoeling dat de wandelwagen uit balans raakt en omvalt.

Autostoel op kinderwagen onderstel
Een autostoeltje is bedoeld voor in de auto. Tegenwoordig kan je op veel kinderwagens je autostoel ( 0 tot 9 maanden ) plaatsen. Voor een boodschapje of een bezoek aan consultatiebureau of dokter. Dit kan heel handig zijn. Het is niet geschikt voor wandelingen langer dan 1,5 tot 2 uur.

Voor alle wagens geldt:

  • Let op de stabiliteit van de wagen.
  • Zorg dat er een rem op de wagen zit en gebruik de rem ook.
  • Als de wagen zwenkwielen heeft, kijk dan of je deze vast kan zetten. In sommige gevallen is het namelijk veiliger om de wielen vast te zetten.
  • Zorg bij gebruik van een regenscherm, dat je kind nog voldoende frisse lucht krijgt in de wandelwagen of kinderwagen.

Handige producten voor de kinderwagen en wandelwagen zijn:

Net als andere website maken wij gebruik van cookies om je goed te kunnen helpen. Klik hier voor meer informatie
x